Over Ons - Schoenmakerij Novelty

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu:

Aan de ambachtelijke schoenmakerij ‘Novelty’ gaat een hele geschiedenis vooraf. In 1947 begon André Anthoons zijn carrière als schoenmaker in de toen alom bekende schoenenfabriek ‘Taferia’. Zelf belandde hij in de branche via zijn vader, een ijverige klompenmaker wiens nauwkeurig werk destijds naar verluid zeer werd geapprecieerd.
Het is in deze welvarende fabriek dat André de knepen van het vak leerde en al gauw zette hij theorie om in praktijk door zijn eigen zaak op te richten samen met zijn echtgenote. Aanvankelijk was de winkel gevestigd in de Ten Boschstraat te Elsene, maar wegens beperkte mogelijkheden verhuisden ze in 1970 naar de Ganshorenstraat te Sint-Agatha-Berchem, gelegen aan de poorten van de Belgische hoofdstad.

Menige jaren later breidde ook de familie zich uit en kreeg de schoenmakerij er een grote hulp bij: zoon Rudi trad in de voetsporen van zijn vader en ging bij hem in leer. Op die manier breidde de zaak zich verder uit en kwamen er verschillende dienstverleningen bij.

In 1992 werd hem de fakkel officieel overgedragen en samen met zijn vrouw Véronique baten ze tot op heden de ambachtelijke schoenmakerij uit en zetten ze de bijna één eeuw oude traditie voort.
Passie en doorzettingsvermogen hebben doorheen de jaren ‘Novelty’ geboetseerd tot wat ze nu is: een erkende, traditiegetrouwe doch professionele schoenmakerij waar kwaliteit een prioriteit is.


 
Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu